Veronique over voeding

Ik ben er even niet

‘Goedemiddag Veronique, je spreekt met een bezorgd iemand.’telefoon
‘Oh hallo bezorgd iemand, wat leuk dat je belt. Lang niet gesproken trouwens.’
‘Ja het is alweer een tijd geleden maar nu dacht ik toch weer aan jou. Ik voelde dat ik je moest bellen.’
‘Wat bijzonder, ja je weet je kunt mij altijd bellen hé, ook in het weekend.’

‘Oké Veronique maar hoe gaat het nu ècht met je?’
‘Wat lief dat je dat vraagt. Het gaat goed met mij.’
‘Zeker weten? Ik zag namelijk laatst dat je meedeed aan #ikbenerevenniet en ik vroeg mij af of dat om een speciale reden was.’
‘Nou ik deed mee omdat ik andere moeders en (jonge) vrouwen wil inspireren af en toe ME-TIME in te plannen. Er zijn namelijk veel vrouwen (ook hele jonge vrouwen trouwens) die de zorg moeten dragen voor bijvoorbeeld hun ouders, grootouders en of eigen kinderen. Dat is niet niks vind ik en daar mag ook meer aandacht voor komen: wanneer je dagelijks voor anderen zorgt, blijft er maar weinig tijd voor jezelf over.’

‘Goh ja daar heb je wel echt een punt zeg. Zo had ik het eigenlijk niet bekeken.’
‘Dat is ook heel normaal want wij Nederlanders delen eigenlijk niet zo heel veel met elkaar. Ja foto’s op Facebook e.d. maar onze echte gevoelens en emoties delen we niet graag.’
‘Nee dat klopt, daar heb je een punt. Maar ik neem aan dat dit een goede reden voor jou was om hieraan deel te nemen?’
‘Jaha heel belangrijk. In mijn werk kom ik steeds meer mensen tegen die letterlijk opgebrand en helemaal op zijn. Ze hebben teveel van zichzelf gevergd en dat breekt op met alle lichamelijk & geestelijke klachten vandien.’
‘Jeetje, dat is best heftig!’
‘Ja dat is het zeker en daarom voelde ik ook dat het nodig is om aandacht te besteden aan #ikbenerevenniet. In welke vorm of maat je het ook giet, iedereen (ongeacht religie, achtergrond, leeftijd) heeft tijd nodig om te ontspannen en bovenal geïnspireerd te blijven.’
‘Dat heb je mooi verwoord; geïnspireerd te blijven. Dat vind ik een hele goede!’

 

women inc
‘Maar hé Veronique, rest mij toch nog de vraag hoe het nu  met jou gaat? Want met juist door je werk en alles daar omheen heb je natuurlijk ook af en toe een ME-TIME nodig. Lukt dat?’
‘Jazeker, ik leer ook iedere dag. Er zijn ook hier dagen dat mijn flexibiliteit zwaar getest wordt en ik me afvraag waarom ik me niet gewoon met mijn werk kan bezighouden in plaats van futiliteiten die ergernis veroorzaken. Kortom, ik ben naast voedingsdeskundige, organisator, schrijfster ook maar gewoon een mama die (ver)zorgt.’
‘Oei.’
‘Nee hoor hahaha, ondertussen heb ik mijn inspiration point weer gevonden en weet ik precies wat ik nodig heb om te kunnen gedijen. Want dat is belangrijk: gedijen in drukke én minder drukke tijden, in the good and the bad.’

‘Durf jij dit allemaal te delen met je omgeving trouwens? Want als je het zegt moet je het natuurlijk ook zelf doen hé…’
‘Nou dat klopt als een bus en ik moet zeggen dat me dat ook lukt. Uiteraard niet elk wisse wasje maar de grote lijnen deel ik zeker met mijn naaste omgeving. Ik ben dan ook blij mij te mogen omringen met goede en bovenal liefhebbende mensen. Iets wat als een zaadje in de grond is gegroeid en vanzelf zo is ontstaan.’
‘Aha dat klinkt heel goed. Dus het gaat prima daar in Limbricht, goed te horen!

‘Ja het gaat goed en ik vond het een verhelderend gesprek met jou! Blijf gezond en we spreken elkaar misschien nog een keer dit jaar.’
‘Klinkt goed. Ik vond het leuk dat je de tijd nam om mij te bellen.’

 

Wil je meer weten hoe je tijd vrij kunt maken in jouw drukke agenda?
Laat het mij weten.

Lieve groet, Veronique