Veronique over voeding

Weinig tijd over?

voedingSteeds vaker vragen mensen uit mijn omgeving hoe het hier thuis allemaal in z’n werk gaat: glutenvrij, melkvrij, suikervrij en glutaminaatvrij bakken en koken, biologische voedingsproducten, vitamine supplementen enz.
Genoeg reden voor mij om deze blog te wijden aan ‘ons verhaal’.

Sinds ik in 2003 startte met een gluten- en melkvrij voedingspatroon, vond ik dit geen probleem. Het was wel even goed onderzoeken hoe en wat maar al gauw had ik mijn draai gevonden. Ik moet ook eerlijk zijn en toegeven dat ik vaak genoeg misbaksel creëerde die zo slecht waren dat zelfs de vogels in de tuin het lekker lieten liggen. Ook heb ik vaak gevloekt als ik weer eens een grote hoeveelheid glutenvrij meel had gebruikt voor een creatie die rijp voor de prullenbak was. Dit laatste is voor mij echt pijnlijk aangezien ik absoluut niet graag eten weggooi!

Naarmate de jaren verstreken en  ook het aanbod in supermarkten en reformwinkels groeide, nam ook mijn creativiteit toe. Een ander belangrijk punt hierbij is dat ook manlief en ik met een budget werken en onze voedingsinkopen niet oneindig zijn. Wekelijks kijk ik kritisch naar onze inkopen en probeer ik door een goede mix van biologische en niet-biologische producten, gezonde en voedzame maaltijden en tussenVH (30)doortjes te maken. Ik ben er van overtuigd dat zelfs met een klein budget gezond in te kopen is mits je eerst het groente- en fruitschap bezoekt.
Hetzelfde geldt voor vitamine supplementen: ik werd gewezen op mijn adviezen uit mijn 2e boek Voeding voor moeder en kind waarin ik ‘dure’ merken adviseer. Dit doe ik met name om mensen te informeren dat goedkope vitamine supplementen niet altijd een betere keuze zijn. Deze bevatten veel onnodige vulstoffen, suiker of zoetstoffen en kunstmatige stoffen die het lichaam echt niet voeden.  Kijk voor meer informatie hier en onderzoek kritisch de vitamine potjes in de supermarkt 🙂

Een goede tip: investeer in een goed merk voor de kids en geef dit om de dag in plaats van iedere dag om de kosten te drukken.  Dit doe je ook voor je partner en jezelf met een supplement voor volwassenen.

Terug naar onze keuken: ik investeer veel tijd en moeite in het bereiden van gezonde en goede voeding voor ons gezin. Ja dat vergt tijd én energie. Ik bak en kook dus ook in de ochtend-, middag- of avonduren en schroom niet om zondagochtend eerder op te staan en alvast aan de slag te gaan. Dit allemaal naast mijn werk in de praktijk en Mama Café Jolieke, het schrijven van artikelen en blogs en last but not least: bijna fulltime thuismoeder zijn van 3 heerlijke kids (hondlief El Niño beschouw ik ook als mijn kind) en vrouw zijn van een geweldige man!
Gelukkig heeft niet iedereen deze hobby’s en mag ik mijn werk met veel plezier en geweldige energie uitvoeren.

Voeding is namelijk mijn lust en mijn leven en ik hoop dat ik je kan inspireren om samen met mij te genieten van (h)eerlijke voeding!

Let’s get healthy!Algemeen 035