Veronique over voeding

Gevoeligheid & voeding

Je kent het vast wel: momenten waarop je de juiste voedingskeuzes maakt en in een goede flow zit. Maar dan ineens voel je de behoefte opkomen en eet je veel te veel snoep, koekjes, chips, snacks, crackers, pasta, kaas enz.

Alles is energie; dus ook communicatie.
Een heftige of juist milde ruzie, een discussie of gewoon een gesprek met een andere persoon is van invloed op onze energie.  Ineens voel je je leeg, opgefokt of hyper, boos of verdrietig; het gesprek met de ander is al lang beëindigd maar het gevoel blijft hangen.

 

 

Misschien heb je wel helemaal geen vervelend gesprek gehad maar voel je toch onrust in je lijf. Elke kennismaking, elk gesproken woord, elke aanraking en elke vorm van communicatie is van invloed op onze energie.
Na het gesprek ga je verder met je dagelijkse activiteiten en ineens overvalt het je: ‘ik heb zin in zoet, zout of hartig’!
Je hebt het nodig om meer dan normaal te eten en dit gevoel is er gewoon ineens;  het overvalt je als het ware. Na deze ‘bui’ slaat de twijfel toe en vraag je je af hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Alles is energie en staat in verbinding met elkaar. Zo ook voeding en jouw energie.
Zolang je geen inzicht hebt in wat jouw lichaam echt nodig heeft en de invloed van jouw omgeving op je lichaam, blijft het moeilijk balans te houden in je voedingspatroon.

 

 

Diëten zijn voor veel mensen dé manier om balans in hun voedingspatroon te houden. De duidelijke regels, de heldere informatie en recepten maken dat men zich goed en in control voelt.
De ervaring leert echter dat veel diëten die gericht zijn op gewichtsafname, slechts tijdelijk resultaat hebben. De voornaamste reden is dat diëten niet de oorzaak aanraken van bijvoorbeeld overgewicht of een slecht voedingspatroon.
Een dieet leert ons niets over wie wij werkelijk zijn en waarom wij chocolade juist zo lekker vinden of ’s avonds op de bank zo’n zin in chips hebben.

 

Noem het HSP, sensitief of gevoelig.
Iedereen kent het bekende fenomeen ‘emo- eten’. Het overmatig eten van voeding om je beter te voelen. Hoewel dit fenomeen niet bij iedereen voorkomt, is het wel iets om over na te denken. Zo kan het zijn dat je zeker geen emo-eter maar wel gevoelig bent.

 

  • Heb jij inzicht in jouw gevoeligheid en kun je benoemen wat jou echt voedt of juist uitput?
  • Ben jij je bewust van je omgeving en voel je aan hoe het met de ander gaat?
  • Heb je moeite met bepaalde mensen omdat deze zo ‘vermoeiend, extreem of juist heel gevoelig zijn’?
  • Zoek je steeds weer opnieuw naar balans in je voeding en wil je meer weten over wat jouw lichaam nu echt nodig heeft?

Of je nu hoog-sensitief bent of heel open staat voor energie uit jouw omgeving, dan kan een persoonlijk voedingsadvies jou ondersteunen.
Door middel van een programma van 8 weken, leer je meer over voeding en wat het met je doet.
Schrik niet van ‘8 weken’ want deze tijd heb je zeker nodig om oude vaste gewoontes, oude ideeën over jezelf en voeding los te laten.
De eerste 4 weken staan vooral in het teken van nieuwe inzichten in voedingsproducten, het bereiden van maaltijden en voedingsschema’s van ontbijt tot avondeten en alle tussendoortjes. Daarnaast werk ik samen met jou aan meer balans in jouw lichaam, geest en directe omgeving.

Na deze 4 weken is het tijd voor een evaluatie. Samen kijken we naar de eerste periode en welke inzichten deze jou heeft gegeven. De laatste 4 weken staan vooral in het teken van inbedden en het zelf toepassen van de verworven kennis.
Ter afsluiting vindt er een eindevaluatie plaats en kijken we samen terug op een mooie en vooral leerzame periode waarin jijzelf hebt ervaren wat jij nodig hebt voor een goede balans in voeding.

 

 

 

De begeleiding gebeurt via telefoon, email of Skype en is op ieder gewenst moment van de week in te plannen.
Wil je het nieuwe jaar goed van start gaan, plan dan nu alvast jouw startmoment in voor 2019 door een bericht te sturen aan info@veroniqueovervoeding.nl of stuur een bericht aan Veronique: 06-23 70 97 82.

 

Gezonde groeten,

Veronique